VYBERTE SI
NOVINKY LEXUS

SVETLÁ, MOTOR, AKCIA!

Lexus je oficiálnym vozidlom Medzinárodného filmového festivalu v Benátkach už ôsmy rok po sebe.

  • Lexus je oficiálnym vozidlom 81. ročníka Medzinárodného filmového festivalu v Benátkach - La Biennale di Venezia.
  • Flotila elektrifikovaných vozidiel Lexus zabezpečuje luxusnú dopravu hercov, režisérov a účastníkov na červený koberec v miestach konania festivalu
  • Ôsmy ročník oficiálnej podpory festivalu značkou Lexus odráža hodnoty remeselnej zručnosti, inovácií a túžby prinášať úžasné zážitky, ktoré značka zdieľa so svetom filmu.
  • Špeciálna inštalácia na benátskom Lide predstavuje vzrušujúci koncept LF-ZC pre budúci výkonný elektrický sedan

 

„Práve sa začal 81. ročník Medzinárodného filmového festivalu v Benátkach - La Biennale di Venezia, na ktorom sa Lexus už ôsmy rok po sebe vracia ako oficiálne vozidlo festivalu. Toto podujatie, ktoré je jednou z najslávnejších a najvýznamnejších osláv filmového umenia a úspechov na svete, poskytuje značke Lexus dokonalú príležitosť prezentovať štýl, pohodlie a jazdné výhody svojich luxusných modelov.

Rovnako ako v predchádzajúcich rokoch bude flotila elektrifikovaných vozidiel Lexus zabezpečovať prepravu hercov, režisérov, VIP hostí a oficiálnych predstaviteľov na červený koberec a späť. Medzi osobnosti, ktoré si užijú zážitok s Lexusom, patrí Sveva Alviti, tohtoročná „krstná mama“ festivalu. V zostave vozidiel sa nachádza model LBX, hybrid bez nutnosti dobíjania - ktorý mal na minuloročnom festivale exkluzívnu premiéru -, plug-in hybridný model NX, hybridný model RX Performance a plne elektrický model RZ. Spoločne demonštrujú dokonalosť dizajnu a inovácií značky Lexus a zahŕňajú rôzne možnosti elektrifikovanej jazdy.

Lexus sa pripojil k červenému kobercu na včerajšom večernom otváracom ceremoniáli a premiérovom premietaní nového filmu Tima Burtona „Beetlejuice Beetlejuice“, v ktorom si zahrali Michael Keaton, Willen Dafoe, Monica Bellucci a Sveva Alviti. Pri tejto príležitosti sa prvýkrát na festivale zúčastnila aj talianska herečka Miriam Leone v úlohe oficiálnej veľvyslankyne značky Lexus. Talent, charizma a všestrannosť Leoneovej ju predurčujú na to, aby sa ideálne hodila k značke, a zdôrazňujú silné puto značky Lexus so svetom filmu.

„Som nadšená, že sa môžem zúčastniť 81. filmového festivalu v Benátkach so značkou Lexus, ktorá dokonale odráža moju vlastnú oddanosť dokonalosti v každom detaile,“ povedala Miriam Leone. „Mám silný vzťah k tejto značke a jej vášni pre vytváranie jedinečných a nezabudnuteľných zážitkov, pričom do centra všetkého vždy stavia ľudí. Nemôžem sa dočkať, až preskúmam spôsoby, akými sa bude v Benátkach prezentovať „výnimočnosť“, a zažijem kúzlo kinematografie a vizionársku kvalitu značky Lexus.“

Tak ako má film svojich „autorov“, aj Lexus sleduje podobnú túžbu vytvárať nové zážitky prostredníctvom dôkladnej pozornosti venovanej detailom, inovatívnym riešeniam a výnimočnému remeselnému spracovaniu - hodnotám, ktoré už roky spájajú značku a svet filmu. V oboch prípadoch sú stredobodom ich činnosti ľudia, ktorí využívajú svoju víziu a talent na sprostredkovanie autentických, jedinečných a nezabudnuteľných emócií.

„Je nám cťou, že môžeme byť opäť súčasťou La Biennale,“ povedal Paolo Moroni, riaditeľ spoločnosti Lexus Italy. „Kino je dokonalým vyjadrením emócií, inovácií a talentu. Rozvíja predstavivosť a vyvoláva vášeň. Pre nás v spoločnosti Lexus je to príležitosť urobiť niečo prevratné. Sme tu s radom elektrifikovaných vozidiel, ktoré sú aktuálne, ale dávame nahliadnuť aj do budúcnosti, s novými konceptmi a víziou ešte udržateľnejšej mobility, verní našej túžbe udivovať, inovovať a snívať.“

Vizionársky aspekt značky Lexus sa odráža v inštalácii - po prvýkrát na benátskom Lide - venovanej vozidlu LF-ZC (Lexus Future Zero Emission Catalyst). Na pozadí sugestívnej benátskej lagúny táto koncepčná štúdia poskytuje prvú ochutnávku budúcej vlajkovej lode značky, ktorá demonštruje želanie značky Lexus maximálne využiť potenciál, ktorý ponúka elektrifikácia, a dáva podobu jej predstavám o novej ére mobility.